5 χρήσεις για τα γκότζι μπέρι
Τα γκότζι μπέρι είναι μία από τις πρώτες υπερτροφές που ξεκίνησαν τη “μόδα” με την υγιεινή διατροφή. Είναι ένας θαυματουργός ασιατικός καρπός, γνωστός κυρίως για τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες.
Πώς μπορούμε όμως να τον εντάξουμε στη διατροφή μας, για να εκμεταλλευτούμε τα οφέλη του στην υγεία των κυττάρων και της επιδερμίδας μας;
1. Στο πρωινό σας γάλα με δημητριακά
Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας γκότζι μπέρι στο πρωινό σας γάλα με δημητριακά bran sticks ολικής. Θα δώσουν νοστιμιά και χρώμα στο μπωλ σας, ενώ παράλληλα θα προσθέσουν τα αντιοξειδωτικά τους στο πρώτο γεύμα της ημέρας σας. Προτιμήστε γάλα αμυγδάλου σπιτικό, για ακόμα πιο φυσική γεύση.
2. Στο γιαούρτι σας με μέλι
Όποτε κι αν απολαμβάνετε το γιαούρτι σας, ως πρωινό ή ως σνακ, θυμηθείτε να προσθέσετε γκότζι μπέρι σε αυτό. Ανακατέψτε τα με μέλι, για να δέσουν, αλλά και για έξτρα γεύση και έξτρα βιταμίνες σε αυτή την απλή και ελαφριά συνταγή.
3. Ως γαρνιτούρα στις σαλάτες σας
Γαρνίρετε τις πράσινες σαλάτες σας με καρύδια, κράνμπερι και γκότζι μπέρι, για να προσθέσετε ενέργεια, πρωτεΐνη και αντιοξειδωτικά, ακόμα και στην πιο απλή συνταγή. Προτιμήστε ρόκα και σπανάκι με μηλόξυδο και σερβίρετε με παξιμάδια Κρήτης, για ένα πλήρες και δυναμωτικό γεύμα.
4. Πειραματιστείτε με υγιεινές συνταγές
Βρείτε εδώ ιδέες για υγιεινές γλυκές και αλμυρές συνταγές με γκότζι μπέρι, όπως για παράδειγμα γκρανόλα, power balls, μάφινς, αλλά και σούπες, σαλάτες και κρεατικά. Τα γκότζι μπέρι σίγουρα θα δώσουν την ιδιαίτερη γλυκόξινη γεύση τους όπου κι αν τα προσθέσετε. Ενώ ταυτόχρονα, θα προσθέσουν κάμποση βιταμίνη C και άλλα θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά σε μία ελαφριά συνταγή.
5. Ως θρεπτικό σνακ
Ετοιμάστε ένα μπωλ με γκότζι μπέρι, μύρτιλα, κράνμπερι, κάσιους, μπραζίλ νατ και αποξηραμένο μάνγκο, για ένα δυναμωτικό, υγιεινό και ελαφρύ σνακ, που θα σας χορτάσει και θα σας γεμίσει ενέργεια! Μπορείτε να το συνοδεύσετε με έναν φυσικό χυμό ή φρέσκα φρούτα.