Ινδοκάρυδο τριμμένο

6,60 /κιλό

Τιμή

Ινδοκάρυδο τριμμένο: Εξωτική γεύση

Δεν υπάρχει πιο εξωτική γεύση από αυτή της τριμμένης Καρύδας ή του Ινδοκάρυδου , που αμέσως σε μεταφέρει σε ένα ατελείωτο καλοκαίρι. Την βρίσκουμε σε πολλές μορφές , όμως η τριμμένη της μορφή, γνωστή ως Ινδοκάρυδο , μπορεί εύκολα να χρησιμοποιηθεί στα γλυκά για να απογειώσει την γεύση τους, να δώσει γλυκάδα στα smoothie σας και να διακοσμήσει τις γλυκές σας δημιουργίες. Θα απογειώσει το πρωινό σου και θα προσθέσει μια γλυκιά εξωτική στα δημητριακά σου όπως τα Bran flakes ολικής, με τα bran sticks ολικής, με τα corn flakes χωρίς ζάχαρη, με τον Αμάρανθο, με τα δαχτυλίδια μελιού, με το κεχρί, το μούσλι δημητριακών συνοδεύοντας τα πάντα με γάλα καρύδας.

Ινδοκάρυδο τριμμένο, γιατί να το χρησιμοποιήσω;

  • Είναι καλή πηγή σε απαραίτητα θρεπτικά συστατικά όπως ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, βιταμίνες υδατοδιαλυτές και λιποδιαλυτές
  • Λόγω της καλής περιεκτικότητας σε ασβέστιο και μαγνήσιο, δυο μικροθρεπτικά συστατικά απαραίτητα για την καλή υγεία, συμβάλουν στη διατήρηση γερών οστών
  • Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, ως εκ τούτου βοηθά στη καλύτερη πεπτική λειτουργία με άλλα συναφή οφέλη,
  • Είναι εξαιρετική πηγή για ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος καθώς περιέχει αντιμυκητιασικές, αντιπαρασιτικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες
  • Μπορεί να βελτιώσει τα επίπεδα της «καλής»(HDL) χοληστερόλης, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση του κινδύνου για καρδιαγγειακές παθήσεις
  • Βοηθά στη διατήρηση των υγιών μαλλιών και λαμπερού δέρματος.

Έξυπνη Συνταγή: Μπαλάκια Ινδοκάρυδου (περίπου 40 κομμάτια)

  • 160 γρ. Ζάχαρη Καρύδας Βιολογική
  • 2 αυγά
  • 210 γρ. ινδοκάρυδο τριμμένο
  • Αρωματικό της αρεσκείας σας (βανίλια ή ξύσμα εσπεριδοειδών)
  • Χρωματιστή ζάχαρη ή Φυστίκι Αιγήνης Ψίχα για διακόσμηση

Στο κάδο του μίξερ ή σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα που να μπορεί να πλάθεται.
Στρώνουμε σε ένα ταψάκι λαδόκολλα. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια από το μίγμα μας και τα στολίζουμε ή με μισό φιστίκι Αιγήνης ή με λίγο χρωματιστή ζάχαρη.
Τα βάζουμε στο ταψί και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς κελσίου για 15 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν ένα ωραίο ξανθό χρώμα.

Πηγή : pubmed.ncbi.nlm.nih.gov