Κουκουνάρι (κουκουναρόσπορος)

42,00 /κιλό

Τιμή

Κουκουνάρι: Το Θρεπτικό

Ο καρπός από το κουκουνάρι μπορεί να χαρακτηριστεί ως μια πολυβιταμίνη, εξαιτίας των πολλών θετικών διατροφικών στοιχειών που εμπεριέχει. Καλλιεργείται συστηματικά εδώ και χιλιάδες χρόνια για τους εδώδιμους σπόρους του, τα κουκουνάρια, αποτελούσαν εμπορεύσιμο αγαθό από την αρχαιότητα, αλλά ήταν και σύμβολο γονιμότητας και ανδρισμού. Οι καρποί από το δέντρο της κουκουναριάς καταναλώνονται ωμοί σαν σνακ, ψητοί, σε διάφορες σάλτσες ή ακόμη σαν γέμιση ψητών κρεάτων.

Το κουκουνάρι συλλέγεται με τα χέρια και η γεύση του μοιάζει με ένα ελαφρός πικάντικό αμύγδαλο. Είναι τόσο θρεπτικό που θα σε βοηθούσε ν α έχεις ένα σούπερ πρωινό αν το χρησιμοποιούσες στα δημητριακά σου όπως τα Bran flakes ολικής, με τα bran sticks ολικής, με τα corn flakes χωρίς ζάχαρη, με τον Αμάρανθο, με τα δαχτυλίδια μελιού, με το κεχρί, το μούσλι δημητριακών συνοδεύοντας τα πάντα με γάλα καρύδας.

Κουκουνάρι, γιατί να το χρησιμοποιήσω;

  • Περιορίζουν την όρεξη, στέλνοντας σήματα κορεσμού στον εγκέφαλο.
  • Δίνουν ενέργεια
  • Μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων
  • Έχουν αντιγηραντικές ιδιότητες
  • Ενισχύουν την όραση
  • Βοηθούν στην μείωση της LDL χοληστερόλης
  • Βελτιώνουν τη λειτουργία του νευρικού συστήματος, καταπολεμούν, την αναιμία και την αρτηριοσκλήρωση. Τέλος, αποτελούν πολύ καλή επιλογή σε περιπτώσεις κοπώσεως, αλλά και σε περιπτώσεις οστεοπόρωσης και απασβέστωσης των οστών.

Έξυπνη Συνταγή: Πέστο Κουκουναριού

  • 50 γρ. βασιλικό, φρέσκο
  • 1-2 σκ. σκόρδο
  • 20 γρ. κουκουνάρι
  • 20 γρ. Κάσιους ωμά
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο, έξτρα παρθένο
  • χυμό λεμονιού, λίγο, προαιρετικά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. παρμεζάνα

Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από την παρμεζάνα, στο μούλτι και χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει πολτός όλο το μείγμα.
Στο τέλος προσθέτουμε την παρμεζάνα και χτυπάμε λίγο ακόμα.
Ελέγχουμε αν χρειάζεται κάτι και το συμπληρώνουμε.

Πηγή : www.itrofi.gr