Κρόκερ

6,00 /κιλό

Τιμή
Κατηγορία:

Κροκέρ: η απόλυτη συντροφιά για το ποτό σας

Απολαύστε τα κροκέρ ως σνακ-ξηρό καρπό με το ποτό σας ή χωρίς, για την πλούσια γεύση τους, τη σπιρτάδα τους, αλλά και τη θρεπτικότητά τους.
Το κροκέρ είναι αράπικο φιστίκι αλατισμένο, μέσα σε ημίγλυκη τραγανή επικάλυψη. Το αράπικο φιστίκι έχει καταγωγή τη μακρινή Νότιο Αμερική. Ευδοκίμησε στο εύκρατο κλίμα της χώρας μας και έτσι καλλιεργείται πλέον σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Το αλατισμένο αράπικο φιστίκι επικαλύπτεται με ένα μείγμα από άμυλο αραβόσιτου, ζάχαρη και αλάτι για να παρασκευαστεί το κροκέρ, αυτό το ελαφρύ, νόστιμο σνακ που είναι κατάλληλο μεν για κάθε ώρα, είναι ιδανικό όμως ως συνοδευτικό αλκοολούχων ποτών και αναψυκτικών.
Συνδυάστε το με τάιγκερ νατς και χουανίτα.

Προτιμήστε τα κροκέρ γιατί:

  • Το αράπικο φιστίκι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, τα οποία συμβάλλουν στην καταστροφή των βλαβερών ελεύθερων ριζών και άρα προλαμβάνει τη διαδικασία της πρόωρης γήρανσης
  • Περιέχει επίσης μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα
  • Είναι πλούσιο βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, καθώς επίσης φυτικές πρωτεΐνες και φυτικές ίνες
  • Επίσης περιέχει μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, χρήσιμα για τη μείωση της κακής χοληστερόλης και την αύξηση της καλής χοληστερόλης στο αίμα

Προσοχή, γιατί τα κροκέρ είναι επίσης πλούσια σε θερμίδες, αλάτι και ζάχαρη, ενώ το αράπικο φιστίκι είναι ένα από τα βασικότερα αλλεργιογόνα.

Πηγή: Grecianpeanuts.gr