Κανέλα Ινδονησίας ξυλάκι

18,00 /κιλό

Τιμή
Κατηγορία: Ετικέτα:

Κανέλα Ινδονησίας: Η βασίλισσα των μπαχαρικών

Το πιο αγαπημένο μπαχαρικό όλων είναι αναμφίβολά η Κανέλα Ινδονησίας, αφού προσφέρει μια φίνα γεύση όπου χρησιμοποιείται. Από τα Βάθη της Ασίας, αυτό το κάποτε πολύτιμο και δυσεύρετο μπαχαρικό, κατέκτησε όλο τον κόσμο και η φήμη του διαδόθηκε στα πέρατα της Γής. Δεν άργησε να προσφέρει τις ευεργετικές του ιδιότητες αφού ταιριάζει παντού, από ροφήματα και γλυκά ως κρέατα και πίτες. Η Ινδονησιακή κανέλα (Cinnamomum cassia) καλλιεργείται κυρίως στη Σουμάτρα της Ινδονησίας, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η ονομασία της έχει ελληνική ρίζα, από τη λέξη κιννάμωμον που σημαίνει “γλυκό ξύλο”. Σε μορφή σκόνης μπορείς να πασπαλίσεις τα δημητριακά σου όπως τα Bran flakes ολικής, με τα bran sticks ολικής, με τα corn flakes χωρίς ζάχαρη, με τον Αμάρανθο, με τα δαχτυλίδια μελιού, με το κεχρί, το μούσλι δημητριακών συνοδεύοντας τα πάντα με γάλα καρύδας.

Κανέλλα Ινδονησίας γιατί να την χρησιμοποιήσω ;

  • Η κανέλα εξουδετερώνει την αρνητική επίδραση ενός γεύματος με πολλά λιπαρά.
  • Το εκχύλισμα κανέλας, χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε αντιοξειδωτικά, συμβάλλει στην πρόληψη του διαβήτη και της καρδιοπάθειας.
  • Και μόνο η μυρωδιά της κανέλας είναι αρκετή για να τονωθεί το μυαλό μας, η ευεργετική της επίδραση είναι όμως ισχυρότερη όταν καταναλώνεται σε μορφή σκόνης.

Έξυπνες Συνταγές: «Ζεστό» κρασί με κανέλλα

  • 1 λίτρο κόκκινο κρασί
  • Στικ Κανέλας ή αστεροειδή γλυκάνισο
  • 1-2 πορτοκάλια

Ζέστανε το κρασί , κατά προτίμηση γλυκός οίνος, σέρβιρε σε κεραμικά ποτήρια και πρόσθεσε τα μπαχαρικά και τις φέτες πορτοκαλιού.

Πηγή : www.onmed.gr