Προσφορά!

Αμύγδαλο φιλέ

9,4016,92

Αμύγδαλο φιλέ: Το όπλο της διατροφής

Το αμύγδαλο φιλέ είναι λεπτές φέτες λευκής ψίχας, που εύκολα χρησιμοποιούνται όχι μόνο ως διακοσμητικό σε φαγητά και γλυκά, αλλά προσθέτουν μια φινετσάτη γεύση. Δεν υπάρχει καλύτερη υπερτροφή από το αμύγδαλο. Από πολλούς θεωρείται ξηρός καρπός, αλλά ουσιαστικά είναι ο σπόρος της αμυγδαλιάς, που κρύβεται μέσα στον καρπό της. Φυσικά εκτός από την υπέροχα ιδιαίτερη γεύση τους, τα αμύγδαλα μας παρέχουν πλήθος από ευεργετικά στοιχεία. Είναι πλούσιες πηγές πρωτεΐνης, βιταμίνης Ε, φυτικών ινών και πολλών σημαντικών αμινοξέων. Περιέχουν ακόμα χαλκό, βιταμίνες της ομάδας Β, ασβέστιο, κάλιο, φώσφορο, σίδηρο και υγιή λιπαρά. Επειδή όμως περιέχουν υψηλές περιεκτικότητες σε μονοακόρεστα λιπαρά και θερμίδες, καλό είναι να διατηρείτε το μέτρο στην κατανάλωσή τους και να περιορίζεστε σε μια χούφτα την ημέρα.

Το αμύγδαλο φιλέ είναι μια ωραία λύση για να συνοδεύσεις τα δημητριακά σου όπως τα τα Bran flakes ολικής, με τα bran sticks ολικής, με τα corn flakes χωρίς ζάχαρη, με τον Αμάρανθο, με τα δαχτυλίδια μελιού, με το κεχρί, το μούσλι δημητριακών χρησιμοποιώντας πάντα γάλα καρύδας.

Αμύγδαλο φιλέ, γιατί να το χρησιμοποιήσω ;

  • Ρίχνει την χοληστερίνη.
  • Ρυθμίζει τον διαβήτη .
  • Προστατεύει την καρδία.
  • Βοήθα στην καλύτερη εγκεφαλική λειτουργία.
  • Βοηθά στην απώλεια βάρους.
  • Δυναμώνει τα κόκκαλα.
  • Διατηρεί λαμπερή την επιδερμίδα και υγιή τα μαλλιά.

Έξυπνη Συνταγή: Αμυγδαλένια Σοκολατάκια

  • 400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ή αν θέλετε κουβερτ.γάλακτος
  • 300 γρ. αμύγδαλα ανάλατα
  • 1 κουτ.σούπας λάδι

Στο αντικολλητικό τηγάνι χωρίς να προσθέσω λάδι ή βούτυρο, περνάω δυο – τρεις βόλτες τα αμύγδαλα να καβουρντιστούν .Δεν τα αποφλοιώνω .Στη συνέχεια λιώνω σε μπεν μαρί τη σοκολάτα, όταν αρχίσει να λιώνει βάζω και το λάδι. Προσθέτω τα αμύγδαλα και ανακατεύω ώστε να καλυφθούν καλά από τη σοκολάτα .Σε ένα ταψάκι στρώνω λαδόκολλα και με το κουτάλι φτιάχνω μικρά βραχάκια.
Αφήνω να κρυώσουν και να στερεοποιηθούν και τα τυλίγω ένα-ένα σε σελοφάν ή αλουμινόχαρτο.
Την ίδια ακριβώς διαδικασία μπορούμε να εφαρμόσουμε με φουντούκια, φιστίκια ή όποιον άλλον ξηρό καρπό θέλουμε.
Μπορούμε να βάλουμε διάφορους ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα σε κομματάκια, γίνονται υπέροχα κι έτσι!

Πηγή Συνταγής : www.daddy-cool.gr