Χουανίτα

7,80 /κιλό

Τιμή
Κατηγορία: Ετικέτα:

Χουανίτα: το φιστίκι… αλλιώς!

Απολαύστε τα χουανίτα ως το ιδανικό σνακ-ξηρό καρπό με το αλκοολούχο ποτό ή το αναψυκτικό σας, για την έντονη γεύση τους και τα θρεπτικά τους συστατικά.
Το χουανίτα είναι αράπικο φιστίκι αλατισμένο, μέσα σε πικάντικη τραγανή επικάλυψη από μπέικον, πάπρικα και άλλα μπαχαρικά. Το αράπικο φιστίκι έχει καταγωγή τη μακρινή Νότιο Αμερική. Ευδοκίμησε στο εύκρατο κλίμα της χώρας μας και έτσι καλλιεργείται πλέον σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Το αλατισμένο αράπικο φιστίκι επικαλύπτεται με ένα μείγμα από άμυλο αραβόσιτου, αλάτι, μπαχαρικά, πάπρικα και μπέικον για να παρασκευαστεί το χουανίτα, αυτό το σπιρτάτο, έντονο, πεντανόστιμο σνακ, που είναι ιδανικό ως συνοδευτικό αλκοολούχων ποτών και αναψυκτικών.
Συνδυάστε το με τα κροκέρ και τα τάιγκερ νατς.

Προτιμήστε τα χουανίτα γιατί:

  • Το αράπικο φιστίκι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, τα οποία συμβάλλουν στην καταστροφή των βλαβερών ελεύθερων ριζών και άρα προλαμβάνει τη διαδικασία της πρόωρης γήρανσης
  • Περιέχει επίσης μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα
  • Είναι πλούσιο βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, καθώς επίσης φυτικές πρωτεΐνες και φυτικές ίνες
  • Επίσης περιέχει μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, χρήσιμα για τη μείωση της κακής χοληστερόλης και την αύξηση της καλής χοληστερόλης στο αίμα

Προσοχή, γιατί τα χουανίτα νατς είναι επίσης πλούσια σε θερμίδες και αλάτι και το μπέικον το καθιστούν λιπαρό σνακ, ενώ το αράπικο φιστίκι είναι ένα από τα βασικότερα αλλεργιογόνα.

Πηγή: Grecianpeanuts.gr