Ακτινίδιο

11,00 / κιλό

Τιμή
Κατηγορία: Ετικέτα:

Ακτινίδιο: εξωτισμός και βιταμίνη C σε μια μπουκιά

Απολαύστε φέτες από αποξηραμένο ακτινίδιο ως ένα γευστικό σνακ γεμάτο γεύση και βιταμίνη C. Συνδυάστε το ιδανικά με τζίντζερ, φράουλα και ανανά, για το απόλυτο vitamin C boost!
To ακτινίδιο καταναλώνεται εδώ και 300 χρόνια. Το δέντρο είναι γηγενές της Κίνας, ενώ η καλλιέργεια και η εξάπλωσή του ξεκίνησε συστηματικά στη Νέα Ζηλανδία. Το φρέσκο φρούτο είναι στην καθημερινή διατροφή πολλών ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, μιας και είναι γνωστό για την πλούσια περιεκτικότητά του σε φυτικές ίνες και για τον ρόλο τους στην καλή λειτουργία του εντέρου.
Δοκιμάστε το με το γάλα και τα δημητριακά σας το πρωί, στο απογευματινό σας γιαούρτι με ξηρούς καρπούς, αλλά και σκέτο, για απλή, αγνή απόλαυση χωρίς ενοχές.

Ακτινίδιο, ευεργετικές ιδιότητες

  • Μπορεί να έχει αρκετές θερμίδες για αποξηραμένο φρούτο, αλλά όχι για γλυκό και καθώς δεν περιέχει λιπαρά, είναι κατάλληλο για σνακ
  • Είναι πλούσια πηγή ασβεστίου, μαγνησίου και σιδήρου
  • Το φρέσκο ακτινίδιο περιέχει περισσότερη βιταμίνη C από 3 πορτοκάλια. Η περιεκτικότητα αυτή διατηρείται και στο αποξηραμένο φρούτο
  • Είναι μία από τις καλύτερες πηγές φυτικών ινών, ακόμα καλύτερη και από τα δημητριακά ολικής άλεσης. Η κατανάλωσή του λοιπόν προάγει την υγεία του εντέρου και βοηθάει σε περιπτώσεις δυσκοιλιότητας
Πηγή: livestrong.comhealthyeating.sfgate.com