ταχίνι Δραπετσώνας ολικής άλεσης 350γρ.

4,00

Ταχίνι Δραπετσώνας ολικής άλεσης 350 γρ.: Μία απόλυτα υγιεινή επιλογή

Το ταχίνι Δραπετσώνας ολικής άλεσης είναι ένα αγνό, φυσικό προϊόν που φτιάχνεται από αναποφλοίωτους σπόρους σουσαμιού. Είναι ένα τρόφιμο υψηλής ποιότητας που χρειάζεστε για ισορροπημένη διατροφή καθημερινά. Δεν περιέχει γλουτένη, είναι κατάλληλο για χορτοφάγους και παράλληλα πλούσιο σε πρωτεΐνη. Με χρώμα πιο σκούρο από το κλασικό ταχίνι, αυτό το είδος ενδείκνυται για πιο έντονη γεύση σε γλυκά και αλμυρά πιάτα.

Το ταχίνι Δραπετσώνας ολικής άλεσης έχει πραγματικά ιδιαίτερη γεύση καθώς οι σπόροι του σουσαμιού ψήνονται και κατόπιν αλέθονται μαζί με λάδι. Προϊόν αυτής της διαδικασίας είναι μία πάστα με κρεμώδη υφή και έντονη γεύση. Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του είναι ότι δεν υπόκειται καμία χημική επεξεργασία και δεν περιέχει αλάτι.

Οι ευεργετικές ιδιότητες που κρύβει το σουσάμι.

Το σουσάμι έχει πολλά οφέλη αλλά και θρεπτικές ουσίες. Πρόκειται για μία πλούσια πηγή ασβεστίου, μαγνησίου και σιδήρου. Όλα αυτά είναι μεταλλικά στοιχεία που βοηθούν ιδιαίτερα στην καταπολέμηση της κούρασης. Το σουσάμι περιέχει αντιοξειδωτική βιταμίνη Ε και βιταμίνη Β1. Η μεγάλη ποσότητα λιπαρών οξέων που περιλαμβάνει προσδίδει ενέργεια στον ανθρώπινο οργανισμό. Απολαύστε λοιπόν την καταπληκτική του γεύση και την ώθηση ενέργειας που προσφέρει απλόχερα, μέσα στο ταχίνι ολικής άλεσης.

Που χρησιμοποιείται το ταχίνι Δραπετσώνας ολικής άλεσης;

  • Το ταχίνι Δραπετσώνας ολικής άλεσης έχει το πλεονέκτημα ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες συνταγές ως συστατικό αλλά και να καταναλωθεί μόνο του ως άλειμμα. Χρησιμοποιήστε το με μέτρο αφού μία κουταλιά μόνο αρκεί για φανταστική γεύση!
  • Φτιάξτε ντιπ για τα λαχανικά σας συνδυάζοντας ταχίνι και στραγγιστό γιαούρτι.
  • Χρησιμοποιήστε το σε smoothies για έξτρα δόση πρωτεϊνης και βιταμινών.
  • Δοκιμάστε το σε dressing για πράσινη σαλάτα με λίγο λάδι και χυμό λεμονιού.
  • Συνδυάστε το με φρούτα και μέλι για πρωινό γεμάτο ενέργεια!
  • Το ταχίνι ολικής άλεσης είναι ακριβώς ότι χρειάζεστε για να φτιάξετε σπιτικές μπάρες δημητριακών με ξηρούς καρπούς.

Πηγή: saveurs-magazine.fr