Θυμαρίσιο μέλι Δωδεκανήσου (750γρ.)

14,50

Θυμαρίσιο μέλι Δωδεκανήσου, ένας θησαυρός της Ελληνικής φύσης

Το  μέλι είναι μία φυσική γλυκιά ουσία φτιαγμένη από το νέκταρ των λουλουδιών. Καρπός εργασίας των μελισσών για παραπάνω από 80 εκατομμύρια χρόνια, το μέλι χρησιμοποιείται ως τρόφιμο αλλά και ως φυσικό γιατρικό.

Ανάλογα με το νέκταρ του φυτού από το οποίο προέρχεται, το μέλι παρουσιάζει ξεχωριστές ιδιότητες, γεύση και υφή. Κάτω από τον ήλιο του Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα υπάρχουν πάρα πολλά βότανα και μελισσοκομικά φυτά που προτιμούν οι μέλισσες, ιδίως το καλοκαίρι, για παραγωγή μελιού. Το θυμαρίσιο μέλι έχει εξέχουσα θέση ανάμεσα στα άλλα είδη μελιού λόγω των πολλαπλών ιδιοτήτων του.

Με την πρώτη κουταλιά θα απολαύσετε την παχύρευστη υφή του και το έντονα φρουτώδες άρωμά του. Το θυμαρίσιο μέλι είναι ξακουστό για τις αντισηπτικές του δράσεις. Με έμβλημα το κεχριμπαρένιο του χρώμα, χρησιμοποιείται από τους μεγάλους πολιτισμούς της αρχαιότητας μέχρι και σήμερα για τις επουλωτικές του δράσεις. Αυτό το μέλι ενδείκνυται  για αναπνευστικές λοιμώξεις,συνηθισμένες το χειμώνα, γι’ αυτό και προτείνεται να το ενσωματώσουμε στα ροφήματα μας. Έχει διαπιστωθεί ότι βοηθάει στην πρόληψη πολλών ασθενειών του αναπνευστικού και του πεπτικού συστήματος. Συνολικά έχει τονωτική και αναζωογονητική επίδραση στον ανθρώπινο οργανισμό.

Πώς θα χρησιμοποιήσω το θυμαρίσιο μέλι;

Εντάξτε το μέλι στην καθημερινή διατροφή σας ως άλειμμα για το ψωμί ή συνοδευτικό για γιαούρτι και ξηρούς καρπούς από “το Κλασικόν”.
Χρησιμοποιήστε το ως φυσικό γλυκαντικό για να αντικαταστήσετε τη ζάχαρη σε συνταγές και ροφήματα.
Καθιερώστε το μέλι από θυμάρι σε ζεστά αφεψήματα από βότανα για πρόληψη από ιώσεις και ασθένειες που εμφανίζονται ιδιαίτερα με τον κρύο καιρό.
Το μέλι είναι τέλειος συνδυασμός  με πράσινο και μαύρο τσάι, χαμομήλι και εχινάκεια.
Χρησιμοποιήστε το θυμαρίσιο μέλι σε συνταγές μαγειρικής για ιδιαίτερη γεύση και έντονο άρωμα.
Βάλτε το στο πρόγραμμα της περιποίησης του δέρματος σας φτιάχνοντας μάσκες ομορφιάς  με φυσικά υλικά.

Πηγή: passeportsante.net