Κανέλα Κεϋλάνης ξυλάκι

36,00 /κιλό

Τιμή
Κατηγορία: Ετικέτα:

Κανέλα Κεϋλάνης: Το μπαχαρικό των θεών

Το υπέροχο άρωμα της και η γεμάτη γεύση της Κανέλας Κεϋλάνης, μπορούν άνετα να εξελιχθούν σε έναν όμορφο εθισμό. Έχει αναδειχθεί δε το πιο αγαπημένο και πολυχρησιμοποιημένο μπαχαρικό διεθνώς. Η χρήση της άρχισε στην αρχαία Αίγυπτο και θεωρείτο δώρο από τους θεούς λόγω της σπανιότητας της. Σαν μπαχαρικό δημιουργείται από το εσωτερικό μέρος του δέντρου της Κανέλας και έχει δυο μορφές τα Ξυλάκια Κανέλας και την σκόνη. Η Κανέλα Κεϋλάνης είναι πια νούμερο ένα στην λίστα με τα καλύτερα μπαχαρικά του κόσμου, γιατί έχει ακόμη πιο αρωματική γεύση από όλες τις άλλες. Σε μορφή σκόνης μπορείς να πασπαλίσεις τα δημητριακά σου όπως τα τα Bran flakes ολικής, με τα bran sticks ολικής, με τα corn flakes χωρίς ζάχαρη, με τον Αμάρανθο, με τα δαχτυλίδια μελιού, με το κεχρί, το μούσλι δημητριακών συνοδεύοντας τα πάντα με γάλα καρύδας.

Κανέλλα Κεϋλάνης , γιατί να την χρησιμοποιήσω ;

  • Η κανέλα καταπολεμά τη ζημιά που κάνουν στον οργανισμό οι ελεύθερες ρίζες.
  • Δρα απέναντι στις μολύνσεις του οργανισμού αφού η σιναμαλδεύδη, μια δραστική ουσία της κανέλας, έχει πιθανή αντιμικροβιακή δράση απέναντι σε αρκετές μολύνσεις. Μέχρι στιγμής έρευνες έχουν δείξει την αποτελεσματικότητά της απέναντι σε μικρόβια όπως Candida, Listeria και Salmonella
  • Μειώνει τον κίνδυνο της καρδιοπάθειας.
  • Βοηθά στην μείωση του σακχάρου, πολλές μελέτες σε ανθρώπους επιβεβαιώνουν ότι η κανέλα θα μπορούσε να μειώσει τα επίπεδα ζαχάρου στο αίμα κατά 10-29%.
  • Ενδεχόμενος να βοηθά στην προστασία από τον καρκίνο.

Έξυπνες Συνταγές: «Ζεστές» γλυκές μπανάνες με κανέλλα.

Ξεφλουδίζουμε τις μπανάνες, προσθέτουμε το  μέλι και ρίχνουμε τα καρύδια. Στην συνέχεια πασπαλίζουμε την κανέλα και τις τοποθετούμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος, σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά.

Πηγή : www.healthline.com