Ντακοπάστελο με σουσάμι

14,60 /κιλό

Τιμή

Ντακοπάστελο με σουσάμι, η αρχαιότερη μπάρα ενέργειας!

Το Ντακοπάστελο με σουσάμι είναι η αρχαιότερη ενεργειακή μπάρα. Η συνταγή του ξεκίνησε από την αρχαιότητα όταν οι αρχαίοι Έλληνες χρησιμοποιούσαν πολλούς ξηρούς καρπούς και μέλι για να φτιάξουν ένα γλυκό σαν αυτό.

Γρήγορο σνακ με πολύτιμα συστατικά!

Τα συστατικά στο Ντακοπάστελο με σουσάμι είναι το μέλι και οι σπόροι σουσαμιού, τόσο απλά! Δεν υπάρχει κανένα πρόσθετο συντηρητικό, καθώς το μέλι έχει τη μαγική ικανότητα να συντηρείται άριστα για πάρα πολύ καιρό. Οι σπόροι του σουσαμιού ψήνονται ελαφρά και στη συνέχεια προστίθεται μέλι. Αφού βράσουν μαζί, το μείγμα μπαίνει σε ένα ταψάκι και όταν κρυώσει κόβεται σε ατομικές μερίδες.

Συνήθως καταναλώνουμε παστέλι την περίοδο της νηστείας γιατί δεν έχει κανένα ζωικό λίπος, έχει χαμηλές θερμίδες και είναι ιδανικό για υγιεινή διατροφή. Να γιατί έχει φανατικούς οπαδούς! Από την άποψη της διατροφικής αξίας, το παστέλι είναι μία άριστη πηγή πρωτεΐνης, πολύ καλή πηγή ασβεστίου και σιδήρου ενώ περιέχει ωφέλιμα λιπαρά και φυτοστερόλες.
Οι φυτοστερόλες είναι ουσίες που χαμηλώνουν τα επίπεδα της χοληστερίνης και προστατεύουν από τον καρκίνο. Οι σπόροι σουσαμιού στο παστέλι έχουν αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες. Το μέλι έρχεται για να δέσει όλα αυτά και να δώσει γλυκιά γεύση.

Εντάξτε το Ντακοπάστελο στην καθημερινή σας διατροφή!

Το Ντακοπάστελο είναι κομμένο συνήθως σε ατομικές μερίδες, άρα είναι πάρα πολύ εύκολο να το πάρετε μαζί σας στη δουλειά. Το μέγεθός του είναι ιδανικό για να κεράσετε φίλους. Είναι ένα υπέροχο σνακ, δημοφιλές στα παιδιά επίσης! Δώσε στα παιδιά την ευκαιρία να φάνε κάτι νόστιμο που ταυτόχρονα έχει υψηλή θρεπτική αξία. Το ντακοπάστελο είναι ένα γλυκάκι που μπορείτε να καταναλώσετε όλες τις ώρες, ακόμη και σαν επιδόρπιο μετά από ένα πλήρες γεύμα. Ταιριάζει θαυμάσια τόσο με χυμούς όσο και με αφεψήματα.

Πηγή: olivetomato.com