Πασατέμπος χονδρός ανάλατος

10,00 /κιλό

Τιμή
Κατηγορία: Ετικέτες: ,

Πασατέμπος χονδρός ανάλατος: Ο Δημοφιλής

Πασατέμπος χονδρός ανάλατος. Δεν εννοείται κινηματογραφική ταινία ή ποδοσφαιρικός αγώνας χωρίς την κατανάλωση του αγαπημένου σε όλους μας Πασατέμπου. Ο Πασατέμπος ή αλλιώς κολοκυθόσπορος, είναι το πιο δημοφιλές σνακ στην χώρα μας. Συμπεριλαμβάνεται σε συνταγές για πολύσπορες ζύμες, σε σνακς του εμπορίου, σε κοκτέιλ ξηρών καρπών. Αξίζει να ειπωθεί μια ιστορία, καθώς στην πατρίδα μας ονομαζόντουσαν και «τσάκα-τσούκα», Εξαιτίας του θορύβου που προκαλείται κατά τη μάσηση τους.

Η κατανάλωση μόνο μικρής ποσότητας από αυτά τα σποράκια μπορεί να σας προσφέρει μια σημαντική ποσότητα υγιών λιπαρών, μαγνησίου και ψευδαργύρου. Οι κολοκυθόσποροι είναι οι σπόροι της κολοκυθιάς, η οποία ανήκει στο γένος curcubita που είναι το φυτό μονοετές, το οποίο αναρριχάται ή έρπει και καλλιεργείται για τους καρπούς και τα τρυφερά βλαστάρια του που τρώγονται, ενώ μερικοί το χρησιμοποιούν και για ζωοτροφές. Μασουλήστε πασατέμπο αλλά και ηλιόσπορο βλέποντας την αγαπημένη σας ταινία.

Πασατέμπος, γιατί να τον χρησιμοποιήσω ;

  • Περιέχουν πολλά αντιοξειδωτικά και αξιοπρεπή ποσότητα πολυακόρεστων λιπαρών οξέων, κάλιο, βιταμίνη Β2 (ριβοφλαβίνη) και φυλλικό οξύ.
  • Οι δίαιτες πλούσιες σε σπόρους κολοκύθας έχουν συσχετιστεί με μειωμένο κίνδυνο καρκίνου του στομάχου, του μαστού, του πνεύμονα, του προστάτη και του παχέους εντέρου.
  • Οι σπόροι κολοκύθας μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων της καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη.
  • Οι σπόροι κολοκύθας είναι μια από τις καλύτερες φυσικές πηγές μαγνησίου.
  • Περιέχουν μια φυσική πηγή τρυπτοφάνης, ενός αμινοξέως που μπορεί να βοηθήσει στην προαγωγή του ύπνου.

Πηγή : www.huffingtonpost.gr