Μουστάρδα σκόνη (400γρ.)

2,70

Κατηγορία: Ετικέτα:

Μουστάρδα Σκόνη: Το ιδανικό φάρμακο

Μουστάρδα σκόνη, είναι γνωστή από την αρχαιότητα ως πολτός σιναπιού, και πήρε το σημερινό της όνομα από τους γάλλους, αφού αυτοί πρώτοι θρυμμάτισαν και ανακάτεψαν τους σπόρους με μούστο κρασιού. Η σκόνη της μουστάρδας για να απελευθερώσει την έντονη και χαρακτηριστική της γεύση πρέπει να έρθει σε επαφή με νερό, γάλα ή ξύδι (ανάλογα που θα χρησιμοποιηθεί). Φυσικά και μπορεί να συνδυαστεί υπέροχα με ψητά κρέατα ή λαχταριστά burger, αλλά από πολλούς θεωρείται το απόλυτο «φάρμακο», αφού η διατροφική της αξία είναι μεγάλη για τον οργανισμό και η χρήση της πολλές.

Μουστάρδα σκόνη, γιατί να την χρησιμοποιήσω;

  • Περιορίζει τα συμπτώματα του άσθματος, του κρυολογήματος και της συμφόρησης στο στήθος.
  • Είναι άφθονη σε ω-3 λιπαρών οξέα.
  • Μπορεί να περιορίσει την ανάπτυξη των ήδη υπαρχόντων καρκινικών κυττάρων.
  • Όταν εφαρμόζεται σπόρους μουστάρδας σαν έλαιο, θερμαίνει την περιοχή και βοηθάει να χαλαρώσει τους μυς, ανακουφίζοντας από τον πόνο.
  • Προστατεύει το σώμα από την υπέρταση.
  • Αποτελεσματικό στη μείωση των λοιμώξεων του δέρματος.

Έξυπνη συνταγή :

  • 100 γρ. σκόνη μουστάρδας -σιναπάλευρο- στα ράφια μπαχαρικών, σε σούπερ μάρκετ
  • 25 γρ. σιναπόσποροι (προαιρετικά)
  • 2 – 3 πρέζες πιπέρι καγιέν, τριμμένο
  • 1 κουτ. γλυκού κουρκουμάς
  • 1 κουτ. σούπας ανθό αλατιού Μεσολογγίου
  • 3 κουτ. σούπας νερό χλιαρό
  • 1 – 2 πρέζες ζάχαρη
  • 2 φλιτζ. τσαγιού λευκό ξίδι

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά (εκτός από το ξίδι) και τα μουλιάζουμε στο χλιαρό νερό για περίπου 20 λεπτά. Στο διάστημα αυτό «φουσκώνουν» και δεν χρειάζονται παρά λίγο ανακάτεμα. Έπειτα προσθέτουμε το ξίδι και ανακατεύουμε ελαφρώς με ένα κουτάλι. Χτυπάμε τα υλικά στο μπλέντερ μέχρι να προκύψει μια παχύρρευστη σάλτσα. Μπορούμε, αν θέλουμε, να την αρωματίσουμε με κάποιο μυρωδικό, όπως σχοινόπρασσο ή μυρώνι, που το ψιλοκόβουμε στο μπλέντερ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά, και έπειτα σουρώνουμε τη σάλτσα.

Πηγή Συνταγής : www.gastronomos.gr/