Αλόη Βέρα αποξηραμένη

18,60 /κιλό

Τιμή

Αλόη Βέρα αποξηραμένη: Το φυτό της «Αθανασίας»

Η αποξηραμένη Αλόη Βέρα είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να γλυκαθούμε μέσα στην ημέρα. Όμως η Αλόη, το φυτό της αθανασίας, είναι γνωστή εδώ και χιλιάδες χρόνια για τις θεραπευτικές της ιδιότητες. Στην αποξηραμένη μορφή της η Αλόη, αποτελεί ένα τέλειο γλυκό σνακ. Οι θεραπευτικές και καλλυντικές ιδιότητες της αλόης ήταν γνωστές στους αρχαίους λαούς, εδώ και περισσότερα από 3.000 χρόνια.

Για τους αρχαίους Αιγύπτιους, το φυτό δεν είχε χρήση μόνο ως απλό φάρμακο, αλλά αποτελούσε το ελιξίριο της ζωής και το χρησιμοποιούσαν για τη φροντίδα του δέρματος και το βαλσάμωμα. Για αυτό το λόγο την αποκαλούσαν: “Το Φυτό της Αθανασίας”. Για χάρη της Αλόης ο Μέγας Αλέξανδρος κατέκτησε το νησί Socotra στον Ινδικό Ωκεανό που ήταν γνωστό για τις φυτείες και την επεξεργασία της Αλόης. Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά για την Αλόη, με λίγα λόγια είναι η απόλυτη Υπέρ-τροφή της φύσης: Στην μορφή αυτή με ζάχαρη μπορείς να την χρησιμοποιήσεις στο γιαούρτι σου καθώς και στα Bran flakes ολικής ή στο μούσλι δημητριακών.

Αλόη Βέρα αποξηραμένη, γιατί να την χρησιμοποιήσω;

  • Η αλόη βοηθά στην πέψη.
  • Στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.
  • Περιέχει βιταμίνες Α,C, B, E, ασβέστιο, μαγνήσιο, χρώμιο, σελήνιο, σίδηρο, νάτριο και βελτιώνει τη λειτουργία του νευρικού συστήματος και στην λειτουργία του εγκεφάλου.
  • Η αποξηραμένη αλόη που λειτουργεί ως καταπραϋντικό σε ερεθισμούς, εγκαύματα, δερματίτιδες, ως αντιοξειδωτικό αλλά και ως φάρμακο εναντίων των εκζεμάτων.

Πως να την καταναλώσω;

Μπορείτε να την προσθέσετε μέσα στο γιαούρτι ή στα δημητριακά σας αποφεύγοντας την ζάχαρη αφού το προϊόν έχει ήδη.

Πηγή: pubmed.ncbi.nlm.nih.gov