Μαχλέπι

44,00 / κιλό

Εξαντλημένο

Κατηγορία: Ετικέτα:

Μαχλέπι: άρωμα Ασίας στα γλυκά σας

Χαρίστε τη διακριτική γλυκιά γεύση από μαχλέπι στη ζαχαροπλαστική σας και φέρτε λίγη Ασία στην κουζίνα σας με κάθε σας δημιουργία!
Πρόκειται για ένα αρωματικό μπαχαρικό που προέρχεται από τους σπόρους της πετροκερασιάς. Οι σπόροι του κερασιού πρέπει να σπάσουν, για να εξαχθεί ο πυρήνας τους, ο οποίος έχει μαλακή και μαστιχωτή υφή. Ο πυρήνας στη συνέχεια αλέθεται σε σκόνη, που δίνει το μαχλέπι που χρησιμοποιείται ευρέως στην κουζίνα των χωρών της Μέσης Ανατολής, κυρίως στη Συρία και στο Ιράν, αλλά και σε κυπριακές συνταγές.

Η γεύση του θυμίζει πικραμύγδαλου σε συνδυασμό με κεράσι και λίγο γλυκάνισο. Ακόμα και σε μικρή ποσότητα, τονίζει τη γλυκιά γεύση των παραδοσιακών γλυκισμάτων. Στην ελληνική κουζίνα, χρησιμοποιείται κυρίως σε τσουρέκια, βασιλόπιτες και κουλουράκια. Στην Τουρκία, χρησιμοποιείται σε γλυκά που τρώγονται το ραμαζάνι, όπως για παράδειγμα το μααμούλ. Οι Αιγύπτιοι, το χρησιμοποιούν σε σκόνη, η οποία αλέθεται μαζί με μέλι, σουσάμι και ξηρούς καρπούς και φτιάχνει μια πάστα που τρώγεται πάνω σε ψωμί, για επιδόρπιο.
Εντάξτε το κι εσείς στην κουζίνα σας, μέσα από διάφορες δημιουργικές, παραδοσιακές, γνωστές και μη, συνταγές, που θα σας εντυπωσιάσουν!

Μαχλέπι, ευεργετικές ιδιότητες

Το μαχλέπι, περιέχει ένα συστατικό την κουμαρίνη, η οποία έχει καταπραϋντική, αντι-ερεθιστική δράση, ηρεμιστική, αντιφλεγμονώδη και αγγειοδιασταλτική δράση.

Πηγή: el.wikipedia.org