Από πού προέρχονται οι σπόροι του καφέ;

Ο καφές είναι το πιο δημοφιλές ρόφημα στη χώρα μας. Οι Έλληνες απολαμβάνουν τον αγαπημένο τους καφέ Χειμώνα-Καλοκαίρι, παγωμένο ή ζεστό, με γάλα ή χωρίς, με παγάκια, κρέμα, ζάχαρη ή σκέτο. Μέχρι “εθνικό” καφέ έχουμε, τον περίφημο “φραπέ”, που γίνεται εύκολα και στο σπίτι με nescafe χύμα.
Από πού προέρχονται όμως οι κόκκοι του καφέ; Τι ταξίδι κάνουν για να βρεθούν στο ποτήρι ή στην κούπα μας;

Το καφεόδεντρο φύεται στους ημιτροπικούς της Αφρικής, της Νοτιοανατολικής Ασίας και της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής. Η Κένυα, η Αιθιοπία, η Βραζιλία, η Κολομβία και η Ινδονησία είναι οι πιο δημοφιλείς καφεπαραγωγοί χώρες του κόσμου.
Οι ώριμοι καρποί των δέντρων είναι κόκκινοι, σαν κεράσι, και συλλέγονται συνήθως με το χέρι, με πολλή προσοχή. Στη συνέχεια, συγκεντρώνονται σε ειδικούς χώρους, χωρίς υγρασία, όπου γίνεται περαιτέρω συλλογή. Οι τέλειοι σπόροι που απομένουν καθαρίζονται και δίνουν τον κόκκο του καφέ. Οι οποίοι επίσης συλλέγονται μηχανικά ή με το χέρι, μέχρι να μείνουν μόνο οι κόκκοι καλύτερης ποιότητας και εμφάνισης. Σε αυτό το στάδιο, είναι ακόμα πράσινοι, μη καβουρδισμένοι. Έτσι αποστέλλονται σε ολόκληρο τον κόσμο. Στον προορισμό τους, οι ειδικοί τους ελέγχουν΄και τους δοκιμάζουν. Στη συνέχεια, εξετάζονται, καβουρδίζονται και βράζουν σε νερό πριν δοκιμαστούν, για να αξιολογηθούν βάσει αρώματος και γεύσης. Όταν καβουρδίζονται, αποκτούν το σκούρο καφέ τους χρώμα. Και πρέπει να καταναλωθούν άμεσα, για να διατηρήσουν το άρωμά τους.

Μετά από αυτό το μεγάλο ταξίδι, οι κόκκοι του καφέ βρίσκουν τη θέση τους στους καφεκόπτες του Κλασικόν. Εσείς μπορείτε να επιλέξετε τον αγαπημένο σας καφέ εδώ και να απολαύσετε την καλύτερη ποιότητα από ελληνικό ξανθό, ελληνικό σκούρο, nescafe χύμα, espresso και καφέ φίλτρου στο σπίτι, στον δρόμο ή στο γραφείο.
Και να θυμάστε με κάθε γουλιά την εξωτική τους προέλευση, εμφανή σε κάθε σταγόνα, αλλά και το μεγάλο τους ταξίδι – πασιφανές στο υπέροχο άρωμα και τη γεμάτη γεύση του.

 

Πηγή: telegraph.co.uk

Κερδίστε έκπτωση 10% για την επόμενη αγορά σας με την εγγραφή στο Newsletter μας

Ξηροί καρποί Καφεκοπτείο Ζαχαρώδη Μπαχαρικά Βότανα

Ξηροί καρποί-μπαχαρικά-ζαχαρώδηΤηλέφωνο:

+30 210 9356449

Επικοινωνήστε μαζί μαςΏρες λειτουργίας:

Δευτέρα - Σάββατο
8:00 - 14:30 & 18:00 - 21:00

0
  0
  Το Καλάθι σου
  Το καλάθι σου είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα
   Υπολογισμός Μεταφορικών
   Εφαρμογή Κουπονιού