Ανθός Αλατιού Ταινάρου

14,00 /κιλό

Τιμή
Κατηγορία: Ετικέτες: ,

Ανθός Αλατιού Ταινάρου: Το αλάτι των Βράχων

Ο Ανθός Αλατιού Ταινάρου είναι από τα πιο διάσημα αλάτια του κόσμου, μιας και μαζεύεται από τις φυσικές αλυκές των βράχων της περιοχής από τους «αλυκάριους» όπως ονομάζονται οι άνθρωποι που με τα χέρια τους συλλέγουν τον νόστιμο αυτόν «ανθό». Λέγεται πως το αλάτι είναι το δώρο του θεού στους μάγειρες, αφού η ικανότητα του κρίνεται από τον τρόπο που χρησιμοποιεί αυτό το θεόσταλτο υλικό. Το αλάτι σαν γεύση υπάρχει μέσα στην ανθρώπινη μνήμη και δεν έπαψε ποτέ να είναι σημαντικό για την ζωή μας. Τα λαξευμένα βράχια από το κύμα στην περιοχή του Ταινάρου στην Μάνη, φιλοξενούν το πολύτιμο αυτό προϊόν, που φυσικά δεν επεξεργάζεται αλλά φτάνει κατευθείαν στο πιάτο σου. Βάλτε το στα φαγητά σας και συνδυάστε το με τα μπαχαρικά που σας αρέσουν.

Ανθός Αλατιού Ταινάρου, γιατί να το χρησιμοποιήσω ;

  • Βοηθάει στη σωστή λειτουργία του θυρεοειδούς, καθώς για να λειτουργήσει σωστά χρειάζεται ιώδιο, το οποίο βρίσκεται σε πολλές τροφές όπως το αλάτι. Η ανεπάρκεια ιωδίου εμποδίζει το σώμα να παράγει την ορμόνη του θυρεοειδούς. Τα συμπτώματα της ανεπάρκειας συνήθως περιλαμβάνουν δυσκοιλιότητα, κόπωση, ευαισθησία στο κρύο.
  • Επιπλέον, το αλάτι βοηθάει στη διατήρηση της ενυδάτωσης του οργανισμού και στην ισορροπία των ηλεκτρολυτών. Σε αντίθετη περίπτωση μπορεί να προκληθεί αφυδάτωση, καθιστώντας τον οργανισμό πιο ευαίσθητο σε μυϊκές κράμπες, ζάλη και κόπωση.
  • Ακόμη, μία θετική επίδραση της κατανάλωσης αλατιού στην επιτρεπόμενη πάντα ποσότητα, είναι ότι αποτρέπει τη χαμηλή αρτηριακή πίεση. Ανεπαρκής ποσότητα νατρίου είναι πιθανόν να οδηγήσει σε χαμηλή αρτηριακή πίεση (υπόταση). Αποτέλεσμα της χαμηλής αρτηριακής πίεσης αποτελούν η ζάλη, ναυτία, λιποθυμία και θολή όραση.
  • Η σωστή κατανάλωση αλατιού βοηθάει στη βελτίωση των συμπτωμάτων σε άτομα με κυστική ίνωση. Τα άτομα με κυστική ίνωση στον ιδρώτα παρουσιάζουν περισσότερη απώλεια αλατιού από το μέσο άτομο. Σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι σημαντική η κατανάλωση νερού και αλατιού για να αποφευχθεί η αφυδάτωση και οι απατήσεις σε νάτριο βέβαια ποικίλλουν .
  • Βοηθά στη μετάδοση νευρικών ερεθισμάτων.
  • Επηρεάζει τη σύσπαση και χαλάρωση των μυών.
Πηγή : www.mednutrition.gr