Ταραξάκο

1,00

Εξαντλημένο

Κατηγορίες: , Ετικέτα:

Ταραξάκο, το θαυματουργό

Εντάξτε το ταραξάκο στην καθημερινότητα σας, απολαμβάνοντάς το σε αφεψήματα και χυμούς και ευεργετηθείτε από τις πολλές θεραπευτικές του ιδιότητες.
Λέγεται και πικραλίδα και είναι χόρτο που απαντάται σε αφθονία στα ελληνικά λιβάδια. Ευδοκιμεί σε εύκρατα κλίματα και καλλιεργείται παγκοσμίως για τις φαρμακευτικές του δράσεις και τις μαγειρικές του χρήσεις. Τα φύλλα του για την ακρίβεια, τρώγονται είτε ωμά σε σαλάτες είτε ως βρασμένα χόρτα.
Απολαύστε το βότανο σε έγχυση, αφέψημα, σε κρύο εκχύλισμα και σε χυμό, για μια δόση υγείας των αιώνων στη μέρα σας – ιδανικά σε συνδυασμό με μολοχάνθη, για τέλειο άρωμα.

Ταραξάκο, θεραπευτικές ιδιότητες

  • Είναι πλούσια πηγή ασβεστίου, που βοηθάει τα οστά να διατηρηθούν υγιή και δυνατά
  • Περιέχει αντιοξειδωτικά και βιταμίνη C. Η κατανάλωσή του βοηθάει στην αποβολή των βλαβερών ελεύθερων ριζών που ευθύνονται για την πρόωρη γήρανση, αλλά και στην ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού. Βοηθάει επίσης το συκώτι να λειτουργεί σωστά, συμβάλλει στη σωστή λειτουργία της χολής, αλλά και στη βελτίωση του πεπτικού συστήματος. Γι’ αυτό και προτείνεται η κατανάλωσή του σε περιπτώσεις δυσκοιλιότητας
  • Είναι διουρητικό. Βοηθάει έτσι στην απώλεια βάρους, στη ρύθμιση της πίεσης του αίματος, στην αποβολή του σακχάρου σε διαβητικούς, στην υγεία των νεφρών και του ουροποιητικού συστήματος
  • Είναι καλή πηγή σιδήρου και βιταμινών, άρα η κατανάλωσή του συστήνεται σε περιπτώσεις αναιμίας
Πηγή: organicfacts.net