Ρίγανη τριμμένη (50γρ.)

1,80

Κατηγορίες: , Ετικέτες: , ,

Ρίγανη τριμμένη

Η τριμμένη ρίγανη είναι τόσο συνηθισμένη στην ελληνική κουζίνα όσο το αλάτι και το ελαιόλαδο. Η ρίγανη από “το Κλασικόν” έχει χαρακτηριστικό άρωμα και δίνει υπέροχη γεύση σε πάρα πολλά φαγητά. Η ρίγανη αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της μεσογειακής κουζίνας και σίγουρα θα βρείτε μία χρήση που εξυπηρετεί και εσάς!

Πριν αγοράσετε τριμμένη ρίγανη από “το Κλασικόν”  σκεφτείτε πόσο σπουδαίο αγαθό είναι η ρίγανη αφού οι αρχαίοι Έλληνες και οι Ρωμαίοι συνέδεαν τη ρίγανη με την ευτυχία!
Στην εποχή μας ένα κοτόπουλο μαγειρεμένο στο φούρνο με πατάτες και  άρωμα ρίγανης σίγουρα προκαλεί ευτυχισμένα χαμόγελα! Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε σε πληθώρα συνταγών αφού δεν πρέπει να λείπει από καμία κουζίνα!

Ακόμη και αν πρόκειται να ψήσετε ψωμάκι, λίγες “τσιμπιές” τριμμένη ρίγανη θα απογειώσουν το άρωμά του!

Ιδέες για μαγειρικές χρήσεις της τριμμένης ρίγανης

  • Η ρίγανη, σήμα κατατεθέν της μεσογειακής κουζίνας ταιριάζει σχεδόν με όλες τις σαλάτες λαχανικών και γίνεται απίθανο ζευγάρι με ντομάτα και φρέσκο ελαιόλαδο.
  • Επίσης δοκιμάστε ρίγανη τριμμένη πάνω σε ψημένες φέτες ψωμιού αλειμμένες  με λάδι.
  • Χρησιμοποιήστε άφοβα τριμμένη ρίγανη με κρέας και ψάρι.
  • Συγχρονοι σεφ προτείνουν να προσθέσετε ρίγανη προς το τέλος του μαγειρέματος για ακόμη πιο έντονο άρωμα και γεύση!

Ελαιόλαδο με μεσογειακά μυρωδικά και βότανα. Για σαλάτες με ντομάτα, ντάκο, πατάτες και βραστά λαχανικά.

Υλικά:

  • 4 φλιτζάνια παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας χοντρό αλάτι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κλαράκι δενδρολίβανο
  • 1 κλαράκι ρίγανη τριμμένη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
  • 2-3 φύλλα βασιλικός

Εκτέλεση: Βάζετε το αλάτι, το σκόρδο, ρίγανη τριμμένη και τα υπόλοιπα μυρωδικά σε γουδί και τα χτυπάτε ελαφρά. Τα βάζετε στο μπουκάλι και προσθέτετε το ελαιόλαδο. Κλείνετε αεροστεγώς και βάζετε το μπουκάλι σε δροσερό και σκοτεινό μέρος για 3 εβδομάδες. Το περνάτε από τρυπητό και αφαιρείτε τα μυρωδικά. Διατηρείται 5-6 μήνες.

Πηγή: icookgreek.com