Πίτουρο βρώμης (500γρ,)
2,80€
Πίτουρο βρώμης: Υψηλή διατροφική αξία
Τα τελευταία χρόνια το Πίτουρο Βρώμης έχει κατακτήσει την καθημερινότητα μας αφού λόγω της υψηλής διατροφικής του αξίας έχει μπει σχεδόν σε όλα τα διατροφικά μοντέλα παγκοσμίως. Η διαφορά από την απλή βρώμη είναι ότι περιέχει τον φλοιό του καρπού και για αυτό τον λόγο θεωρείται κατάλληλο για την πρόσληψη φυτικών ινών, πρωτεϊνών και χαμηλών υδατανθράκων. Για όλους αυτούς τους λόγους αποτελεί την τέλεια τροφή για δίαιτες. Μπορείς εύκολα να το αναμείξεις και με άλλα δημητριακά για ένα σούπερ πρωινό, στα Branflakes ολικής ή στο μούσλι δημητριακών, ή για μια πιο ιδιαίτερη γεύση πρόσθεσε μερικές αποξηραμένες φράουλες ή Κρανμπέρι χωρίς ζάχαρη ή Γκότζι Μπέρι για να το απογειώσεις.
Πίτουρο Βρώμης γιατί να το χρησιμοποιήσω ;
- Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά.
- Οι αδιάλυτες ίνες που έχει καθαρίζουν το έντερο και απορροφούν την υγρασία, έτσι δημιουργούν την αίσθηση του κορεσμού και μειώνουν το αίσθημα της πείνας.
- Οι αδιάλυτες φυτικές ίνες, έχουν την ικανότητα να διασπώνται, να ενώνονται και να παρασύρουν έξω από τον οργανισμό βλαβερές ουσίες, όπως μόρια λίπους, σάκχαρα και τοξίνες.
- Καταπραΰνουν και ελέγχουν τη δυσκοιλιότητα .
- Δεσμεύουν καρκινογόνες ουσίες και παρασύρουν τη χοληστερόλη.
Έξυπνες Συνταγές: Μπισκότα με Πίτουρο Βρώμης.
- 3 κουταλιές γλυκαντικό (ή λίγο παραπάνω αν μας αρέσουν γλυκά
- 1-2 κουταλιές γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
- 1 κουταλιά λάδι καρύδας ΒΙΟ organic ή ελαιόλαδο
- 6 κουταλιές πίτουρο βρώμης
- 1 κουταλάκι τζίντζερ σε σκόνη
- 1/2 κουταλάκι μπέικιν
- 1/2 κουταλάκι σόδα
- 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
- ξύσμα λεμονιού ή 3-4 σταγόνες άρωμα βανίλιας
- 1 κουταλιά αλεύρι φυτικών ινών (mix) ή κορν φλάουρ
Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά σε ένα μπολ και αφήνουμε το μείγμα να μείνει 10 λεπτά. Τη σόδα την προσθέτουμε διαλυμένη στο χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε πρώτα τη μια κουταλιά γιαούρτι και αν είναι σφικτό το μείγμα προσθέτουμε και την άλλη. Πρέπει να στέκει όταν τα βγάλουμε στο ταψάκι. Σε ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί βγάζουμε 9 μπισκότα μεγάλα ή 12 μέτρια. Τα ψήνουμε 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Τα φυλάσσουμε σε κουτί που κλείνει καλά.