Κυδωνόπαστο Αργουδέλη

1,40

Κατηγορία: Ετικέτα:

Κυδωνόπαστο Αργουδέλη, απρόσμενη φρουτένια γεύση σε γλυκάκι!

Ο πλούτος της Ελληνικής φύσης είναι απεριόριστος και μέρος αυτού είναι τα κυδώνια! Τα κυδώνια, φρούτα που ξέρουμε ότι χρησιμοποιούσαν από την αρχαιότητα, έχουν υπέροχη γεύση και θρεπτική αξία λόγω της βιταμίνης C που περιέχουν. Με το κυδωνόπαστο Αργουδέλη ταξιδέψτε γευστικά στην Αρχαία Ελλάδα όπου ο Πάρης προσέφερε στη θεά Αφροδίτη ένα κυδώνι!

Στην παραδοσιακή ελληνική ζαχαροπλαστική έχουν πρωταρχικό ρόλο τα φρούτα και οι νοικοκυρές γνωριζουν πως να αξιοποιούν οποιοδήποτε υλικό διαθέτουν. Τα κυδώνια είναι φρούτα τα οποία μπορούν να δώσουν ένα γευστικό αριστούργημα – το κυδωνόπαστο ή αλλιώς παστοκύδωνο! Το κυδωνόπαστο Αργουδέλη είναι φτιαγμένο από τον πολτό των φρούτων, που αφού βράσει και στεγνώσει, το τυλίγουμε με ζάχαρη. Κατά βάση φτιαγμένο με απλά υλικά, χωρίς λιπαρά, το κυδωνόπαστο Αργουδέλη αποτελεί ιδανική επιλογή για μικρή δόση γλυκιάς γεύσης, με ενέργεια χωρίς πολλές θερμίδες! Επιπλέον δωράκι το στολισμένο αμύγδαλο σε κάθε κομμάτι!

Το  κυδωνόπαστο Αργουδέλη και οι απίστευτοι συνδυασμοί του!

  • Μπορείτε να συνοδεύσετε τον καφέ σας με μία μπουκίτσα κυδωνόπαστο!
  • Προτιμήστε το στο γραφείο αν χρειάζεστε κάτι γλυκό για να σας φτιάξει την διάθεση!
  • Το κυδωνόπαστο είναι μικρό γλυκάκι που δεν λερώνει άρα ιδανικό για κέρασμα .Προσφέρετε το κυδωνόπαστο μαζί με καρύδια και αμύγδαλα ως ένα σπάνιο delicatessen κέρασμα.
  • Αφήστε το κυδωνόπαστο να γίνει συνδυασμός με τυράκι, παξιμάδι ή ένα λικέρ.
  • Ενσωματώστε το κυδωνόπαστο στο κολατσιό σας μαζί με δημητριακά και ξηρούς καρπούς!
Πηγή: cretangastronomy.gr