Προσφορά!

Καρύδα αποξηραμένη

6,9012,42

Καρύδα αποξηραμένη: Εξωτικός προορισμός γεύσης

Τίποτα δεν είναι πιο μαγευτικό από την γεύση και το άρωμα της αποξηραμένης καρύδας χωρίς ζάχαρη, που αμέσως μας ταξιδεύει σε μέρη εξωτικά και μακρινά. Ένα υπέροχα δημιουργικό υλικό που στην αποξηραμένη του μορφή μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε τόσο στην μαγειρική όσο και στην ζαχαροπλαστική. Το τρίμμα ή οι νιφάδες καρύδας προέρχονται από αφυδατωμένη καρύδα. Η σύστασή τους είναι όμοια με αυτή της σάρκας της καρύδας, με τη διαφορά ότι απουσιάζει το νερό. Η αποξηραμένη της μορφή έχει πάντα ένα ευχάριστο, γλυκό άρωμα όπου η γεύση του μας θυμίζει καλοκαιρινούς προορισμούς. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σχεδόν παντού, για να φτιάξετε μπάρες δημητριακών με ξηρούς καρπούς, να πασπαλίσετε τα γλυκά σας ή να συνοδεύσετε το γιαούρτι σας ή το πρωινό σας. Δοκιμάστε την με τα corn flakes χωρίς ζάχαρη ή στο μούσλι δημητριακών.

Καρύδα αποξηραμένη χωρίς ζάχαρη, γιατί να την χρησιμοποιήσω ;

  • Είναι καλή πηγή σε απαραίτητα θρεπτικά συστατικά όπως ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, βιταμίνες υδατοδιαλυτές και λιποδιαλυτές
  • Λόγω της καλής περιεκτικότητας σε ασβέστιο και μαγνήσιο, δυο μικροθρεπτικά συστατικά απαραίτητα για την καλή υγεία, συμβάλουν στη διατήρηση γερών οστών
  • Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, ως εκ τούτου βοηθά στη καλύτερη πεπτική λειτουργία με άλλα συναφή οφέλη,
  • Είναι εξαιρετική πηγή για ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος καθώς περιέχει αντιμυκητιασικές, αντιπαρασιτικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες
  • Μπορεί να βελτιώσει τα επίπεδα της «καλής»(HDL) χοληστερόλης, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση του κινδύνου για καρδιαγγειακές παθήσεις
  • Βοηθά στη διατήρηση των υγιών μαλλιών και λαμπερού δέρματος.

Έξυπνες Συνταγές: Τρουφάκια με καρύδα

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε την τριμμένη καρύδα, την κρέμα γάλακτος, 1 ½ κούπα ζάχαρη, τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά.
  2. Με ένα κουτάλι βγάζουμε από το μείγμα 1 κ.σ. και φτιάχνουμε ένα μπαλάκι 2,5 εκ.
  3. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να φτιάξουμε όλο το μείγμα σε μπαλάκια και αφήνουμε στην άκρη για 1 ώρα.
  4. Σε ένα μικρό μπολ, βάζουμε την κανέλα, το κακάο και τις 2 κ.σ. ζάχαρη που έχουν περισσέψει και ανακατεύουμε.
  5. Βουτάμε κάθε μπαλάκι σε αυτό το μείγμα και τινάζουμε για να φύγει η περίσσεια ποσότητας.
  6. Σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και τα τοποθετούμε στο ψυγείο.
Πηγή: www.mednutrition.gr