Κάρδαμο τριμμένο (κακουλές) (150γρ.)
9,90€
Κάρδαμο τριμμένο: γεύση Ινδίας με μια κίνηση
Δώστε ένταση στα πιάτα σας, με το διακριτικό και μαγικό κάρδαμο τριμμένο, το μπαχαρικό που βρίσκεται πίσω από τις πιο υπέροχες και χαρακτηριστικές γεύσεις της ινδικής κουζίνας.
Το Κάρδαμο ή Καρδάμωμο ή Κακουλέ είναι μπαχαρικό που προέρχεται από τους σπόρους διαφόρων φυτών του γένους Ελεττάρια και Άμωμον, της οικογένειας των Ζιγγιβεροειδών. Και τα δύο γένη είναι εγγενή στην Ινδία, στο Πακιστάν, στο Νεπάλ και στο Μπουτάν. Η Γουατεμάλα όμως είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός και εξαγωγέας κάρδαμου παγκοσμίως, και μετά η Ινδία. Γιατί ο Γερμανός παραγωγός καφέ, Oscar Majus Kloeffer εισήγαγε το Ινδικό κάρδαμο εκεί πριν από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Προσθέστε το σε ψωμιά μαζί με μαραθόσπορο, αλλά και στο μαύρο τσάι σας μαζί με μοσχοκάρυδο και γαρίφαλλο και γεμίστε γεύση και υγεία!
Κάρδαμο τριμμένο, ευεργετικές ιδιότητες
- Καταπολεμά τα πεπτικά προβλήματα, μεταξύ των οποίων η καούρα, η ναυτία και η δυσκοιλιότητα
- Έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και είναι καλό να προστίθεται σε προφλεγμονωδεις τροφές, για να μετριάζεται η επίδρασή τους
- Έχει διουρητική δράση. Καθαρίζει τα νεφρά, βοηθάει στην αποβολή των συσσωρευμένων τοξινών μέσω των ούρων και στη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης, καθώς απομακρύνει τα υγρά του σώματος που περισσεύουν
- Εμποδίζει τη δημιουργία θρόμβων στις φλέβες ή στις αρτηρίες, καθώς αραιώνει φυσικά το αίμα
- Συμβάλλει στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της γρίπης, του κρυολογήματος και του βήχα. Ακόμα, χρησιμοποιείται και στη θεραπεία της βρογχίτιδας
Πηγή: shape.gr