Μουστοκούλουρα
7,80€
Μουστοκούλουρα: θρεπτική αμαρτία
Απολαύστε τα Μουστοκούλουρα κάθε Φθινόπωρο, και υποδεχτείτε τη νέα εποχή με κάμποση γεύση Ελλάδας, πολλή γλύκα και πάρα πολλή θρεπτικότητα!
Τα Μουστοκούλουρα παρασκευάζονται με αλεύρι, ζάχαρη και μούστο. Ο μούστος είναι είναι ο χυμός που παράγεται από το πάτημα των καρπών του κλήματος, τα σταφύλια. Παίρνει το χρώμα του από τις χρωστικές ουσίες του φλοιού των σταφυλιών, οπότε μπορεί να είναι από λευκωπός έως ερυθρός. Τα Μουστοκούλουρα έχουν πάντα καφετί χρώμα και είναι πάντα πεντανόστιμα.
Σερβίρετέ τα με κουλουράκια πορτοκαλιού, για ακόμα περισσότερη νοστιμιά, ή προτιμήστε τα με πετιμέζι, για ακόμα λιγότερες τύψεις!
Μουστοκούλουρα, γιατί να τα προτιμήσετε
- Επειδή είναι νηστίσιμα. Κατά την παραγωγή τους, δεν χρησιμοποιούνται καθόλου ζωικά λιπαρά
- Ο μούστος είναι πλούσιος σε θρεπτικά συστατικά. Περιέχει υδατάνθρακες, αμινοξέα, βιταμίνες, μέταλλα και φαινόλες
- Συγκεκριμένα, είναι πλούσιος σε βιταμίνη Α, που είναι γνωστή για τις αναπλαστικές της ικανότητες
- Περιέχει βιταμίνη C, η οποία θωρακίζει τον οργανισμό από τις ασθένειες
- Είναι επίσης καλή πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β, οι οποίες ενισχύουν τον μεταβολισμό
- Από μεταλλικά στοιχεία περιέχει ασβέστιο, φώσφορο, κάλιο και σίδηρο, όλα απαραίτητα για την καλή υγεία
- Είναι καλή πηγή υδατανθράκων λόγω των σταφυλοσακχάρων που περιέχει κι έτσι αποτελεί καλή πηγή ενέργειας για τον οργανισμό
- Έχει αντιοξειδωτική αλλά και αντικαρκινική δράση, λόγω της ρεσβερατρόλης που βρίσκεται στη φλούδα των σταφυλιών. Τα αντιοξειδωτικά είναι γνωστά για τις ικανότητές τους να προστατεύουν τα κύτταρα από τη φθορά και συνεπώς να προλαμβάνουν την πρόωρη γήρανση, ειδικά της επιδερμίδας. Λόγω της κυτταροπροστατευτικής τους δράσης, προστατεύουν και από διάφορες μορφές καρκίνων