Ρίγανη σε ματσάκι (150γρ.)

2,00

Εξαντλημένο

Κατηγορίες: , Ετικέτες: , ,

Ρίγανη σε ματσάκι όπως λέμε Ελλάδα!

Κλασική παραδοσιακή αυλή της γιαγιάς στο χωριό, όπου οι γλάστρες ίσως είναι από τενεκέδες λαδιού και μέσα οπωσδήποτε υπάρχει ένα μικρό θαμνάκι  με φρέσκια ρίγανη – εικόνα ελληνική και άρωμα ακόμη περισσότερο ελληνικό και αγαπημένο!
Η ρίγανη έχει χρησιμοποιηθεί εδώ και χιλιάδες χρόνια προκειμένου να δώσει γεύση στο φαγητό αλλά και ως αφέψημα για να βοηθήσει σε διάφορες παθήσεις. Η ρίγανη σε ματσάκι αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της μεσογειακής κουζίνας και σίγουρα θα βρείτε μία χρήση που εξυπηρετεί και εσάς!

Πριν αγοράσετε ρίγανη σε ματσάκι σκεφτείτε πόσο σπουδαίο αγαθό είναι αφού οι αρχαίοι Έλληνες και οι Ρωμαίοι συνέδεαν τη ρίγανη με την ευτυχία! Στην εποχή μας ένα κοτόπουλο μαγειρεμένο στο φούρνο με πατάτες και άρωμα ρίγανης σίγουρα προκαλεί ευτυχισμένα χαμόγελα! Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε σε πληθώρα συνταγών αφού δεν πρέπει να λείπει από καμία κουζίνα!

Τα οφέλη της αρωματικής ρίγανης

Η ρίγανη σε ματσάκι είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και έχει χρησιμοποιηθεί στη Μεσόγειο για χιλιετίες, μέσα στα πλαίσια της ίασης πολλών παθήσεων όπως η δυσκοιλιότητα, η διάρροια, το κοινό κρυολόγημα, το άσθμα, η κατακράτηση υγρών, η βρογχίτιδα, η δυσκολία στην πέψη αλλά και για να βοηθήσει τη γενική κατάσταση της υγείας του ανθρώπου. Πρόσφατες μελέτες επιβεβαιώνουν την αντιμικροβιακή δράση της ρίγανης. Η ρίγανη επίσης ενδείκνυται, όπως και το δεντρολίβανο, ως αντιφλεγμονώδες βότανο.

Μαγειρικές χρήσεις της ρίγανης

  • Η ρίγανη, σήμα κατατεθέν της μεσογειακής κουζίνας ταιριάζει σχεδόν με όλες τις σαλάτες λαχανικών και γίνεται απίθανο ζευγάρι με ντομάτα και φρέσκο ελαιόλαδο.
  • Επισης δοκιμάστε ρίγανη πάνω σε ψημένες φέτες ψωμιού αλειμμένες με λάδι.
  • Χρησιμοποιήστε άφοβα ρίγανη με κρέας και ψάρι.
  • Σύγχρονοι σεφ προτείνουν να προσθέσετε ρίγανη προς το τέλος του μαγειρέματος για ακόμη πιο έντονο άρωμα και γεύση!

Πηγή: medicalnewstoday.com