Προσφορά!

Ζάχαρη Καρύδας Βιολογική

7,4013,32

Κατηγορία: Ετικέτες: ,

Ζάχαρη καρύδας: το πιο υγιεινό γλυκαντικό

Δημιουργήστε υγιεινά και θρεπτικά γλυκά και απολαύστε τα χωρίς τύψεις, ακόμα και καθημερινά, χρησιμοποιώντας ζάχαρη καρύδας στη ζαχαροπλαστική σας!
Η ζάχαρη καρύδας παράγεται όταν βραστεί και αφυδατωθεί ο χυμός του δέντρου της καρυδιάς. Έχει ίδια ποσότητα υδατανθράκων και θερμίδων όπως και η παραδοσιακή ζάχαρη. Ωστόσο, έχει ίχνη θρεπτικών συστατικών και συνολικά πολύ μικρή επίδραση στο σάκχαρο του αίματος σε σχέση με άλλους τύπους γλυκαντικών και θεωρείται το ίδιο υγιεινό με το μέλι, μόνο που είναι και vegan.
Χρησιμοποιήστε τη στα γλυκά που ήδη παρασκευάζετε, για να τα καταναλώνετε πια πιο άφοβα. Δοκιμάστε την όμως και σε άλλες δημουργικές, γλυκές συνταγές και πάρτε ιδέες για να δώσετε στην κουζίνα σας την υγιεινή νότα που της χρειάζεται, ακόμα και στη ζαχαροπλαστική!

Ζάχαρη καρύδας, ευεργετικές ιδιότητες

  • Περιέχει ίχνη θρεπτικών συστατικών, σίγουρα περισσότερα από την παραδοσιακή ζάχαρη. Συγκεκριμένα, έχει ίχνη βιταμίνης C, κάλλιου, φώσφορου, μαγνήσιου, ασβέστιου, ψευδάργυρου και σίδηρου
  • Έχει επίσης μικρή περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες, φλαβονοειδή και αντιοξειδωτικά, τα οποία συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της πρόωρης γήρανσης
  • Είναι πηγή ινοσιτόλης, μίας βιταμίνης του συμπλέγματος Β, η οποία βελτιώνει τη διάθεση και ρυθμίζει τον μεταβολισμό
  • Έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Δεν επηρεάζει δηλαδή τα επίπεδα της ινσουλίνης, ούτε και του σακχάρου στο αίμα σε επίφοβο βαθμό
  • Έχει λιγότερη φρουκτόζη σε σχέση με τα περισσότερα γλυκαντικά. Η φρουκτόζη είναι το σάκχαρο που μετατρέπεται γρηγορότερα σε λίπος
  • Είναι φιλική προς το περιβάλλον. Κρίθηκε το πλέον βιώσιμο γλυκαντικό για το 2014. Τα δέντρα της καρυδιάς χρησιμοποιούν ελάχιστο νερό και καύσιμο, ειδικά σε σχέση με την παραγωγή ζάχαρης από τα ζαχαροκάλαμα. Δεν περιέχει τεχνητά συστατικά, ούτε είναι χημικά επεξεργασμένη
Πηγή: livestrong.com