Χαρουπάλευρο (500γρ.)

2,60

Κατηγορίες: , Ετικέτα:

Χαρουπάλευρο: αντί για σοκολάτα

Βάλτε το χαρουπάλευρο στη ζαχαροπλαστική σας και απολαύστε εναλλακτικές, υγιεινές συνταγές γεμάτες γεύση!
Πρόκειται για το άλευρο που προκύπτει από τα κουκούτσια του καρπού της χαρουπιάς. Το δέντρο αυτό φύεται σε όλες τις χώρες της Μεσογείου, κυρίως όμως στην Ισπανία, στην Ιταλία, στην Ελλάδα, στην Κύπρο, στην Τουρκία και στην Τυνησία.

Στην αρχαία Αίγυπτο, χρησιμοποιούσαν το χαρούπι ως γλυκαντικό. Ενώ οι Ισραηλινοί έτρωγαν τα χαρούπια κατά τη διάρκεια των εβραϊκών διακοπών «Του Μπισβάτ». Στην Αίγυπτο σήμερα το τρώνε σαν σνακ, ενώ με τους συντριμμένους λοβούς φτιάχνουν ένα αναζωογονητικό ποτό. Χρησιμοποιείται επίσης σε ηδύποτα που φτιάχνονται στην Τουρκία, στη Μάλτα, στην Πορτογαλία και στη Σικελία. Βράζοντας τα χαρούπια, παρασκευάζεται από το μέλι που υπάρχει στο εσωτερικό του ένα απλό υδατώδες εκχύλισμα, το χαρουπόμελο το οποίο χρησιμοποιείται ευρέως ως γλυκαντική ουσία.
Δοκιμάστε το σε μπάλες ενέργειας με σταφίδες και καρύδια, αλλά και σε πολλές δημιουργικές συνταγές και βάλτε στη ζωή σας το πιο πρωτότυπο γλυκαντικό!

Χαρουπάλευρο, ευεργετικές ιδιοτητες

  • Περιέχει βιταμινη Β, κάλιο, μαγνήσιο, ασβέστιο, φωσφόρο, ιχνοστοιχεία (σίδηρο, μαγγάνιο, χαλκό, χρώμιο, νικέλιο),  τανίνες και τουλάχιστον 6 αντιοξειδωτικές ουσίες
  • Δρα ως στυπτικό, καταπραϋντικό, μαλακτικό και καθαρτικό
  • Βοηθά σε προβλήματα μειωμένης λίμπιντο και δρα κατά της μείωσης του αριθμούτων σπερματοζωαρίων
  • Επιδρά κατασταλτικά στη χοληστερίνη, έχει θετικά αποτελέσματα στο επίπεδο της γλυκόζης στο αίμα και χρησιμοποιείται κατά του διαβήτη και της παχυσαρκίας
  • Βοηθά σε προβλήματα βρογχικού άσθματος
  • Θεραπεύει τη διάρροια και ανακουφίζει τον ερεθισμό της κοιλιάς
  • Καταπραΰνει τον βήχα
  • Είναι ιδανικό για τα παιδιά που πάσχουν από βρογχίτιδα και κοκίτη
Πηγή: dasarxeio.com