Σταφίδα Μαύρη

6,40 / κιλό

Τιμή

Μαύρη Σταφίδα: ένα μικρό θαύμα γεμάτο γεύση

Η Μαύρη Σταφίδα καταναλώνεται από τα αρχαία χρόνια, μιας και τα οφέλη της για την υγεία ήταν γνωστά από τότε.
Πρόκειται για το αποξηραμένο σταφύλι. Η Μαύρη Σταφίδα συλλέγεται κάθε Αύγουστο και αποξηραίνεται σε υπαίθριους χώρους. Η πιο γνωστή ποικιλία της είναι η κορινθιακή, η οποία παράγεται κατά 80% στην Ελλάδα. Λέγεται επίσης ότι το όνομά της στα αγγλικά, currant, προέρχεται από τη λέξη “κορινθιακή”. Στην Κρήτη, χρησιμοποιείται και ως γλυκαντικό, όπως το μέλι και το πετιμέζι. Τόσο νόστιμη είναι!
Μπορείτε λοιπόν να την καταναλώσετε σκέτη ως σνακ (ξηρός καρπός). Μην διστάσετε όμως να πειραματιστείτε με συνταγές, όπως είναι τα muffins καρότου και σταφίδας μαύρης.

Μαύρη Σταφίδα, ευεργετικές ιδιότητες

  • Περιέχει μεγάλη ποσότητα φλαβονοειδών, τα οποία έχουν αντικαρκινική δράση, κυρίώς στο στομάχι και στο παχύ έντερο
  • Η σταφίδα μαύρη είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης C και γι’ αυτό παρατηρείται θετική επίδραση από την κατανάλωσή της στην υγεία των καπνιστών
  • Είναι πλούσια πηγή σιδήρου και άρα συνίσταται η κατανάλωσή της κατά τη διάρκεια του θηλασμού, αλλά και σε περιπτώσεις αναιμίας
  • Περιέχει μεγάλη ποσότητα βιταμινών του συμπλέγματος Β και έτσι η κατανάλωσή της ενεργοποιεί τον μεταβολισμό
  • Είναι ασφαλές γλυκαντικό, ακόμα και για τους διαβητικούς

Δοκιμάστε επίσης την ξανθιά σταφίδα.

Πηγή: βικιπαίδειαnutrition-and-you.com