Πάπρικα καπνιστή

15,00 / κιλό

Τιμή
Κατηγορία: Ετικέτα:

Πάπρικα καπνιστή: από το Μεξικό, στην Ουγγαρία, στην κουζίνα μας

Καυτερή, γλυκιά και κατακόκκινη, η πάπρικα καπνιστή ήρθε για να δώσει ένταση και χρώμα στα πιάτα σας και δύναμη και ενέργεια στον οργανισμό σας!
Από τους αποξηραμένους καρπούς της πιπεριάς τσίλι γεννιέται η πάπρικα. Συνδέεται κατεξοχήν με την Ουγγρική κουζίνα, ακόμα και η λέξη “πάπρικα” είναι Ουγγρική. Ωστόσο, η πιπεριά τσίλι από την οποία παράγεται είναι μεξικάνικης προέλευσης και εισήχθηκε από τον Νέο Κόσμο στην Ισπανία τον 16ο αιώνα.  Η πάπρικα καπνιστή ξηραίνεται δια του καπνού, χρησιμοποιώντας ξυλεία βελανιδιάς, και έχει καπνιστή γεύση και άρωμα.
Συνδυάστε την με πιπέρι καγιέν για πιο έντονο αποτέλεσμα και δοκιμάστε την σε ψητές πατάτες και κοκκινιστά.

Πάπρικα καπνιστή, ευεργετικές ιδιότητες

  • Είναι πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών. Έχει άφθονα καροτινοειδή, στα οποία οφείλει και το κόκκινο χρώμα της. Η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη ωφελεί την όραση εμποδίζοντας τις επιβλαβείς ακτίνες του ήλιου να καταστρέψουν τους ιστούς των ματιών. Ενώ η βιταμίνη Α ενισχύει τη νυχτερινή όραση και παίζει ρόλο στην υγιή ανάπτυξη των κυττάρων
  • Χαρακτηρίζεται από υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε. Η βιταμίνη Ε βοηθά στον έλεγχο της πήξης του αίματος και συμβάλλει στην υγιή λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων
  • Είναι επίσης εξαιρετική πηγή σιδήρου. Προτείνεται λοιπόν η προσθήκη πάπρικας στα φαγητά, σε περιπτώσεις αναιμίας
Πηγή: el.wikipedia.org