Ταχίνι Δραπετσώνας κλασικό 940γρ.

9,40

Ταχίνι Δραπετσώνας κλασικό 940γρ.

Το ταχίνι είναι ένα πολύτιμο τρόφιμο που τυγχάνει ιδιαίτερης εκτίμησης στην κουζίνα της Μέσης Ανατολής αλλά δεν πρέπει να λείπει και από το δικό μας ισορροπημένο διαιτολόγιο αφού είναι ένας μικρός θησαυρός από σουσάμι! Μπορείτε να το καταναλώσετε όπως είναι, σκέτο, αλειμμένο πάνω σε ψωμί – πρόκειται άλλωστε για κρέμα σουσαμιού- ή αλλιώς να το χρησιμοποιήσετε ως συστατικό σε συνταγές και ως συνοδευτική σως στα κυρίως πιάτα!

Τι είναι το ταχίνι;

Το ταχίνι Δραπετσώνας έχει πραγματικά ιδιαίτερη γεύση καθώς προέρχεται από αγνό και καθαρό σουσάμι. Οι σπόροι του σουσαμιού ψήνονται και κατόπιν αλέθονται μαζί με λάδι. Προϊόν αυτής της διαδικασίας είναι το ταχίνι, μία πάστα με κρεμώδη υφή, τρόφιμο νόστιμο και θρεπτικό. Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του είναι ότι δεν υπόκειται καμία χημική επεξεργασία και δεν περιέχει αλάτι.

“Σουσάμι άνοιξε!” γιατί ο Αλαντίν ήξερε!

Το σουσάμι είναι φυτό που βρίσκεται από την Αίγυπτο μέχρι την Ιαπωνία. Σύμβολο της αιωνιότητας, έχει πολλά οφέλη αλλά και θρεπτικές ουσίες. Πρόκειται για μία πλούσια πηγή ασβεστίου, μαγνησίου και σιδήρου. Όλα αυτά είναι μεταλλικά στοιχεία που βοηθούν ιδιαίτερα στην καταπολέμηση της κούρασης. Το σουσάμι περιέχει αντιοξειδωτική βιταμίνη Ε και βιταμίνη Β1. Η μεγάλη ποσότητα λιπαρών οξέων που περιλαμβάνει προσδίδει ενέργεια στον ανθρώπινο οργανισμό.

Πρακτικές ιδέες για το ταχίνι.

  • Φτιάξτε φαλάφελ όπως στο Ισραήλ ή αλλιώς ρεβυθοκεφτέδες επί το ελληνικότερον, χρησιμοποιώντας ταχίνι Δραπετσώνας.
  • Δοκιμάστε χαλβά με ταχίνι Δραπετσώνας όπως κάνουν στο Μαρόκο.
  • Ακολουθήστε το παράδειγμα του Λιβάνου και δώστε του πρωταρχικό ρόλο σε πολλούς μεζέδες όπως το χούμους και το μπαμπά γκανούς.
  • Χρησιμοποιήστε το με μέτρο αφού μία κουταλιά μόνο αρκεί για φανταστική γεύση!
  • Φτιάξτε ντιπ για τα λαχανικά σας συνδυάζοντας ταχίνι και στραγγιστό γιαούρτι.

Πηγή: saveurs-magazine.fr