Ταραξάκο

15,00 /κιλό

Τιμή

Ταραξάκο : Το νέο σουπερ ξόρκι

Το Ταραξάκο γνωστό και ως πικραλίδα, που βρίσκεται σχεδόν παντού στην Ελληνική γη, έχει ιδιότητες που συμβάλουν θετικά στη  εύρυθμη λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού.  Το όνομα του καθαρά Ελληνικό  και σημαίνει αυτό που θεραπεύει τις ταραχές. Πολύ πρόσφατά ανακαλύψαμε ότι τα φύλλα του είναι πολύ πλούσια σε άλατα, κάλιο, σίδηρο, βιταμίνη A, B, C και D και μαγνήσιο.  Όλα αυτά τα στοιχεία  ανέδειξαν το Ταραξάκο ως το βότανο που είναι ικανό να βελτιώνει την ερωτική μας διάθεση και να  εντείνει τη διαύγεια του ανθρώπινου νου. Στην Ελλάδα, το συναντάμε συνήθως  σε βουνά και λιβάδια και πολλές φορές οι ντόπιοι το αποκαλούν , ραδίκι του βουνού. Η ιστορία του μεγάλη αφού τόσο οι αρχαίοι Έλληνες καθώς και οι Κινέζοι γιατροί συνιστούσαν το ραδίκι, από αρχαιοτάτων χρόνων, για τη θεραπεία κρυωμάτων, πνευμονικών προβλημάτων και πολλών άλλων παθήσεων.

Ταραξάκο, γιατί να το χρησιμοποιήσω;

  • Είναι διουρητικό, αποβάλλει τις τοξίνες
  • Βοηθά στην χώνεψη
  • Είναι αντιφλεγμονώδες
  • Περιέχει βιταμίνες Α, C, D, σίδηρο, κάλιο, μαγνήσιο, ασβέστιο
  • Διεγείρει τις εκκρίσεις της χολής
  • Ρυθμίζει την χοληστερίνη

Ταραξάκο, πώς να το χρησιμοποιήσω:

Σιρόπι Ταραξάκο με λεμόνι

  • 200 γραμμάρια άνθη πικραλίδας
  • 800 ml νερό
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 1 λεμόνι
  • 1 πρέζα σκόνη από γαρύφαλλο

Βράζουμε το νερό και προσθέτουμε τη ζάχαρη για να φτιάξουμε το σιρόπι, το αφήνουμε να βράσει μέχρι να διαλυθεί πλήρως η ζάχαρη ενώ ανακατεύουμε συνεχώς. Μόλις είμαστε έτοιμοι προσθέτουμε τα άνθη πικραλίδας, το λεμόνι, αφού πρώτα το έχουμε κόψει σε λεπτές φέτες και μια πρέζα γαρύφαλλο σε σκόνη.

Πηγή συνταγής: proionta-tis-fisis.com