Συμπυκνωμένος Χυμός Βύσσινο με ολόκληρα φρούτα (750ml)

6,40

Κατηγορία: Ετικέτα:

Συμπυκνωμένος Χυμός Βύσσινο με ολόκληρα φρούτα: Ο ευεργετικός χυμός

Ο Συμπυκνωμένος Χυμός Βύσσινο με ολόκληρα φρούτα μέσα, σίγουρα θα σου φέρει παιδικές αναμνήσεις από την σπιτική καλοκαιρινή βυσσινάδα της γιαγιάς. Το Βύσσινο είναι αναμφίβολα ένα αγαπημένο φρούτο και ο παγωμένος χυμός του αναπόσπαστο «καλωσόρισμα» στην χώρα μας. Η γλυκιά αλλά ταυτόχρονα όξινη γεύση τους τα κάνει τόσο δημοφιλή, και   καταναλώνονται κυρίως αποξηραμένα, κατεψυγμένα ή σε χυμό. Ο χυμός του βύσσινου προέρχεται από τους καρπούς του δέντρου Prunus cerasus. Συνδέεται με μια σειρά από ενδιαφέροντα οφέλη για την υγεία. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι τα βύσσινα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά. Είναι πλούσια σε ανθοκυανίνες που ενισχύουν τις αντιοξειδωτικές άμυνες του οργανισμού.

Συμπυκνωμένος Χυμός Βύσσινο με ολόκληρα φρούτα, γιατί να τον χρησιμοποιήσω;

  • Ο χυμός του βύσσινου είναι πλούσιος σε διάφορα θρεπτικά συστατικά. Ένα ποτήρι (240 ml) περιέχει 119 θερμίδες, 28 γρ. υδατάνθρακες, 5 γρ. φυτικές ίνες, 2 γρ. πρωτεΐνη. Περιέχει, επίσης, μικρές ποσότητες βιταμινών Β, ασβεστίου, σιδήρου, μαγνησίου, ω-3 και ω-6 λιπαρά, αντιοξειδωτικά και άλλες ωφέλιμες φυτικές ενώσεις.
  • Ο χυμός του βύσσινου μπορεί να είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για την αϋπνία και τη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου.
  • Το βύσσινο και ο χυμός του περιέχει μεγάλες ποσότητες αντιοξειδωτικών και άλλων ωφέλιμων φυτικών ενώσεων που μπορεί να έχουν προστατευτικά αποτελέσματα στα εγκεφαλικά κύτταρα.

Πώς να τον χρησιμοποιήσω;

Σε ένα ποτήρι γεμάτο με θρυμματισμένο πάγο προσθέστε χυμό ίσο με ¼ του ποτηριού και απολαύστε όλα τα αρώματα του βύσσινου . Μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης σε smoothies, dressings για πράσινες σαλάτες, παγωτά, milk shakes, κ.α. Αποτελεί όμως και την καλύτερη ιδέα για ένα πρωινό ξεκίνημα δοκίμασε να τον συνδυάσεις με μερικά αποξηραμένα φρούτα της αρεσκείας σου χωρίς ζάχαρη όπως : ανανάς χωρίς ζάχαρη osmotic, αποξηραμένα βερίκοκα osmotic, βασιλικό χουρμά, Γκότζι μπέρι, Δαμάσκηνα Γαλλίας χωρίς κουκούτσι, Δαμάσκηνα Ελληνικά με κουκούτσι, Κίτρο, Κρανμπέρι χωρίς ζάχαρη, Μάνγκο χωρίς ζάχαρη, Μπανάνα chips, ξέρα σύκα κύμης σκούρα, παπάγια χώρις ζάχαρη και φράουλα.

Πηγή : www.sciencedirect.com