Προσφορά!

Καστανή ζάχαρη

2,203,96

Καστανή ζάχαρη η εναλλακτική!

Η καστανή ζάχαρη, με το χαρακτηριστικό σκούρο χρώμα, προέρχεται από ζαχαροκάλαμο και έχει πιο μεγάλη περιεκτικότητα σε μελάσα από ότι η λευκή ζάχαρη. Η καστανή ζάχαρη παρέχει μία γρήγορη δόση ενέργειας στο σώμα και τον εγκέφαλο ενώ το βασικό συστατικό της, η μελάσα, περιλαμβάνει στοιχεία όπως το ασβέστιο, το σίδηρο και το μαγνήσιο. Η γεύση της καστανής ζάχαρης θυμίζει πάρα πολύ τη γεύση της καραμέλας και για αυτό την προτιμάμε σε πολλές συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής. Μπορεί να συνδυαστεί τέλεια με γιαούρτι και φρούτα ή να χρησιμοποιηθεί στον καθημερινό σας καφέ, όπως και  σε πολλές συνταγές για να αντικαταστήσει την κλασική λευκή ζάχαρη. Δείτε την καστανή ζάχαρη λοιπόν ως μια εναλλακτική λύση για πολλούς γευστικούς πειραματισμούς!

Μπισκότα Υγιεινά με Βρώμη και Καστανή ζάχαρη

Υλικά για 25 μπισκότα
  • 1 1/3 φλυτζάνι Βρώμη
  • 1 1/2 φλυτζάνι αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 2 κουταλάκια Baking powder
  • 1/4 κ.γ. Μαγειρική σόδα
  • 3/4 κ.γ αλάτι
  • 1 φλυτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 1/2 φλυτζάνι βούτυρο λειωμενο
  • 1 αυγό
  • 2 κ. γ. Υγρή βανίλια
  • Λίγη κανέλα
  • Καβουρδισμένα αμύγδαλα /καρύδια
  • Σταφιδάκια

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε σε μια μπασίνα την βρώμη, το αλεύρι. τη κανέλα. το αλάτι, το baking powder και τη σόδα.

Ξεχωριστά στη μπασίνα του μίξερ βάζουμε την ζάχαρη το λιωμένο βούτυρο σε χαμηλή ταχύτητα. Στο τέλος βάζουμε το αυγό και την βανίλια.

Όταν χτυπηθούν καλά τα υλικά του μίξερ προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.

Τα αφήνουμε να αναμειχθούν καλά και στο τέλος βάζουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα /καρύδια και τα σταφιδάκια

Τα πλάθουμε με την παλάμη (βρεγμένη) και τα βάζουμε σε λαδόκολλα αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους διότι θα απλώσουν.

Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 -25 λεπτά.

Πηγή συνταγής: cookpad.com