Ελληνικά Μεγάλα Δαμάσκηνα με κουκούτσι

10,80 / κιλό

Εξαντλημένο

Δαμάσκηνα με κουκούτσι: ένα από τα πιο θρεπτικά σνακ

Απολαύστε τα δαμάσκηνα με κουκούτσι είτε ως σνακ είτε μέσα σε υγιεινά γλυκά και επωφεληθείτε καθημερινά από την ευεργετική τους δράση στην υγεία σας.

Τα δαμάσκηνα είναι ο καρπός της δαμασκηνιάς. Το δέντρο αυτό ευδοκιμεί σε περιοχές με εύκρατα κλίματα, όπως της Ελλάδας, της Καλιφόρνιας και της Γαλλίας. Μεγάλη ποσότητα της παγκόσμιας παραγωγής δαμάσκηνων προορίζεται για αποξήρανση. Τα αποξηραμένα δαμάσκηνα με κουκούτσι είναι λοιπόν ένα πολύ δημοφιλές σνακ, χρησιμοποιούνται όμως ευρέως στη μαγειρική, αλλά και στη ζαχαροπλαστική.
Απολαύστε τα λοιπόν στο πρωινό σας με δημητριακά ολικής άλεσης, αλλά και στο δεκατιανό σας με κράνμπερι και αμύγδαλα. Δοκιμάστε επίσης να παρασκευάσετε μάφινς με δαμάσκηνα και καρύδια και επωφεληθείτε από αυτό τον θησαυρό υγείας, χωρίς να κάνετε οικονομία στη γεύση.

Δαμάσκηνα με κουκούτσι, ευεργετικές ιδιότητες

  • Είναι από τις καλύτερες πηγές φυτικών ινών, μαζί με τους χουρμάδες. Προτείνεται λοιπόν η κατανάλωσή τους σε περιπτώσεις δυσπεψίας και δυσκοιλιότητας
  • Έχουν εξαιρετική υψηλή περιεκτικότητα βιταμίνης K, η οποία συνδέεται με την καλή ροή του αίματος
  • Είναι επίσης καλή πηγή καλλίου, το οποίο είναι καλό για τα οστά και για την υγρασία του σώματος, ειδικά μετά την άσκηση
  • Περιέχουν βιταμίνη Α, η οποία βελτιώνει την όραση και συμβάλλει στην ανάπλαση του δέρματος
Πηγή: livestrong.com